Ansa kanille ja rusakolle 80x26x23.5 cm

Suomessa kani on edelleen halveksittu tuholainen, joka jyrsii omenapuut, syö ja sotkee kukkapenkit, kaivaa vielä koloja ja onkaloita talojen ja ulkorakennusten seinustoille. Monien mielestä kani on tuhoamisvimmassaan heti rotasta seuraava.

Helsingin villikanit, puhekielessä citykanit, ovat pääkaupunkiseudulla vapaiksi päästettyjä tai karanneita lemmikkikaneja (Oryctolagus cuniculus) ja niiden jälkeläisiä, jotka elävät luonnossa villiintyneenä vieraslajina. Nykyinen kanikanta on levinnyt Helsingistä Vantaalle ja Espooseen saakka. Paikallisia populaatioita on muuallakin kuten Turussa. Kani ei ole supikoiran tavoin vaeltanut meille ajan saatossa, vaan se on jätetty Suomen luontoon.

Jos et ole varma puutarhasi tihutöiden tekijästä, kannattaa miettiä edullisen riistakameran hankkimista. Kun kameran asettaa paikkaa missä olet nähnyt jälkiä tai jätöksiä, se ottaa kuvan kun liiketunnistin havaitsee liikkuvan eläimen. Kamera tallentaa kuvat muistikortille jolta kuvia on helppo tutkia läppärillä. Tämä on edullinen tapa varmistaa mikä eläin kulkee häiritsemässä.

Kaniansa kannattaa peitellä. Ei ehkä kanin vuoksi mutta muiden alueella liikkuvien ihmisten kiinnostus saattaa herätä.

Tämä ansa soveltuu myös rusakoille.

Rusakoiden määrä Suomessa jatkaa kasvuaan. Vain jänisrutto karsii kannan huiput säännöllisesti. Rusakon suurinta herkkua on omenapuiden rungot ja syksyisin ennen lumia paljaana olevat kukkapenkit ja apilanurmet. Iso uros rusakko saattaa painaa jopa 7 kiloa ja ruumiin pituus on 70 cm. Tälläinen yksilö saa kukkapenkin nopeasti myllättyä.

Rusakon metsästysaika on Suomessa 1.9.–28.2. Loukuttamalla kantaa voi rajoittaa yksilöitä pois siirtämällä.

Tuotetunnus (SKU): 30010060 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,
Kohde: City-kani, Näätä rusakko
Mekanismi: Loukku, häkki

69,00

Varasto loppu

Kuvaus

Ansan kohderymä: kani, rusakko ja näätä

  • Mitat, pituus 80 cm, korkeus 26 cm ja syvyys 23,5 cm
  • Galvanoitu teräsansa on pitkäikäinen ja ruostumaton
  • Ansa on valmiiksi koottu – syötti sisään ja ansa paikalleen!

Kani on noin kissan kokoinen ja painaa 1,5 kg.  Ruumiin pituus on noin 40 senttimetriä hännän kanssa. Väritys on harmaampi kuin rusakolla.

Syötiksi ansaan kannattaa laittaa omenoita. Ansan houkuttelevuutta voi parantaa roiskimalla omenamehua ansan ympäristöön. Ansan ulkopuolelle voi myös pudotella murskattuja omenoita. Murskatun omenan hapot ja niiden tuoksu toimii oivana houkuttimena kaneille. Rusakolle syötiksi vihreää salaattia, talvella leikkaa omenapuun oksa tai kaksi.

Kani on luolaeläin ja se viihtyy onkaloissa, kivenkoloissa, isojen puiden juurikoloissa ja rakennusten alle kaivamissaan onkaloissa.

Kanin jäätyä ansaan se on aivan rauhallinen. Liekö syynä sen perimä kesytetystä lemmikistä. Muista käydä katsomassa ansa jo 4-6 tunnin kuluttua virityksestä.

Lisätiedot

Paino 2,0 kg (kilogramma)
Mitat 80 × 24 × 26 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ansa kanille ja rusakolle 80x26x23.5 cm”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *